de groepsaccommodatie

Hoeve Wetermans is een schitterende verbouwde boerderij vlak bij Deventer. De laatste drie jaar is hij verbouwd tot een luxe, comfortabele accommodatie met een zee aan ruimte in het gebouw en ook eromheen. De benedenverdieping van 400M2 bevat twee zitkamers, een muziek hoek met vleugel, een televisiekamer, een bibliotheek om je terug te trekken en door de 3 meter hoge glazen wand over de velden uit te kijken, een mindervaliden slaapkamer met eigen douche en toilet, natuurlijk een eetkamer en een heerlijke keuken met kookeiland, 6 gaspitten, twee ovens en een afwasmachine. Op de eerste verdieping bevinden zich vijf ruime tweepersoonsslaapkamers met eigen douche en toilet en één kamer met drie stapelbedden en eigen douche en toilet, een ruime overloop met podium, tafelbiljart en ruimte om te knutselen je yoga mat uit te rollen of uit te kijken over het omringende land.

Hoeve Wetermans heeft als missie om gasten te herbergen die komen voor rust en ruimte, verstilling en bezinning en opladen door inspiratie op te doen op allerlei gebied. Hiervoor organiseren we thema-, spirituele- en creatieve weken. Zie hiervoor www.hoevewetermans.nl . Naast onze eigen weken is de hoeve te huur voor groepen die zich herkennen in onze missie, vriendengroepen, muziekgezelschappen, yoga groepen, kerkenraden, families etc.

unnamed-1

Als u wilt kunt u hele dagen doorbrengen in het heerlijk ruime pand. Lezend, schrijvend, taarten bakkend, musicerend of in de gezellige zithoeken bijpraten. De prachtige mozaïeken en met leem bestreken muren brengen rust in de ruimtes. De vloerverwarming op aardwarmte geeft ook hartje winter een aangenaam binnenklimaat en de hoogte van het gebouw met de “zachte” muren maken dat zang en pianospel prima klinken.

Naast de boerderij is een groot terras met o.a. twee grote 14 persoons picknickbanken . Achter de hoeve is een groot speelterrein waar allerlei sportieve activiteiten kunnen worden gedaan. We hebben wat mooie kleine wandelingen beschreven zodat u vanuit de boerderij de omgeving kunt verkennen en op plekken komt die u anders niet zo snel zult vinden. Ook hebben we wat langere wandeltochten beschreven. Als u liever fietst dan zijn de mooie wegen schier onbeperkt. Het Deventer marktplein is op 6 km afstand en hier vind u cafés en restaurantjes in overvloed. Binnen een straal van 5 km rond de hoeve vind u vijf landgoederen en abdij Sion. Verder naar het noorden liggen de Duursche Waarden en Hanzestad Zwolle is  slechts 25 km.

In de zomer kunt u kano’s huren en op 300 meter van de hoeve te water laten in de Zandwetering en zo achter kasteel Groot Hoenlo langs varen, rond het kampvuur de Melkweg bestuderen, het “blote voetenpad” lopen of golfen op de Sallandse golfclub, de beelden tuin van de fundatie in Heino bezoeken of u laten verbazen wat de IJssellinie beoogde tijdens de koude oorlog.

dsc_03832